Suzana Berglez

Ustvarjati, oblikovati. Že kot otrok sem rada uporabljala svoje ročne spretnosti, od pletenja, kvačkanja, vezenja. Vse sem preizkusila. Žal takrat še nisem svojih izdelkov slikala, tako da jih imam le še v spominu in morda še kje kakšen vezen prt zakopan globoko v omari.

Danes so moja velika ljubezen torte, bolj natančno okraševanje in dekoriranje tort. Začela sem čisto naključno, na željo hčere, ki je želela sama izdelati torto in jo okrasit. Skupaj sva brskali po internetu in iskali ideje, napotke kako in kaj. Tako sva izdelali prvo torto za babico, oziroma taščo. Vsi so izdelek občudovali, jaz pa sem ugotovila, da mi je to v veliko veselje in v mislih je že bila naslednja torta. Danes je to moj hobi, ki mi je v veliko veselje.

Svoje torte najraje okrasim s sladkorno maso, tako imenovano TICINO maso (imenujemo jo tudi fondant) . To je dokaj sladka, gnetljiva masa, ki se da lepo oblikovat. V osnovi jo lahko kupimo v beli barvi in jo nato z jedilnimi barvami poljubno obarvamo. Z njo se lahko prekrije celo torto ali pa izdelate samo drobne okraske (rože, razne figurice), s katerimi potem okrasimo torto. Prav tako pa lahko torto krasno oblikujemo in okrasimo s smetano.

Vsaka torta je zgodba zase, zgodba tistega, ki mu je namenjena. Naj bo to torta za domače ali pa za neznanca, v vsako posebej vložim svojo ljubezen do tega dela. Oblikujem jih glede na željo naročnika, glede na priložnost. Tako je na primer na torti motorista seveda motor, na otroški torti dinozavri, ker otrok obožuje dinozavre.

Doma sem iz mariborskega okoliša, moj kontakt : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

In še nekaj mojih tort:

 

 

RizVN Login