Ta podroben in zelo nazoren postopek dekoracije torte je pripravila naša članica Suzana Berglez, njena predstavitev si lahko pogledate, če kliknete na njeno ime v tem prispevku.
V nadaljevanju bi vam rada na kratko in na preprostem primeru pokazala, kako okrasiti torto.
Same peke mislim da ni potrebno opisovati. Spečete biskvit v želeni obliki in ga nadevate z želeno kremo. Kadar torto v celoti prekrijete s fondantom , jo je potrebno premazat z masleno kremo (maslo in sladkor v prahu) saj se drugače fondant v stiku s smetano ali drugimi kremami začne topiti.
V mojem primeru bom torto v celoti premazala s smetano (smetana + mascarpone).
Najprej si bomo pripravili dekoracijo, ki jo bomo kasneje dali na torto.
Za pripravo dekoracije fondant obarvamo. Sama uporabljam Wiltonve barve v obliki paste, saj so zelo izdatne Pri barvanju uporabljamo rokavice, pomagamo si z zobotrebcem.. Barvo dobro vgnetemo, da dobilo enakomerno obarvano maso. Postopek ponovimo še z drugimi barvami. Fondant vedno ovijemo v folijo, da se ne izsuši.
Pri barvanju uporabljamo rokavice, pomagamo si z zobotrebcem
Barvo dobro vgnetemo, da dobilo enakomerno obarvano maso.
Postopek ponovimo še z drugimi barvami. Da se ne izsuši, fondant vedno ovijemo s folijo.
Enakomerno razvaljamo in izrežemo trakove iz katerih potem oblikujemo posamezne pentlje.
Da obdržijo obliko, si lahko pomagamo s papirno oporo.Pri valjanju površino posipamo s škrobom, da se ne lepi.
Postopek ponovimo še z drugimi barvami
Tortico bom okrasila še z barvnimi srčki.
Dekoracija je pripravljena.
Pripravimo si biskvit, ki ga nadevamo s poljubnim nadevom ali kremo.
Celo torto premažemo s smetano.
Okrasimo jo s smetano, ki smo jo obarvali z živilskimi barvami.
Iz fondanta si pripravimo okroglo podlago, na kateri bomo sestavili pentljo, ki smo si jo predhodno pripravili. Fontant razvaljamo in ga izrežemo v obliki kroga.
Začnemo zlagati posamezne dele pentlje.
Končano pentljo postavimo na sredino torte.
Rob torte okrasimo še s srčki, ki smo si jih prej pripravili.
Tekst, fotografije in samo torto je pripravila Suzana Berglez . Sladki greh- Suzana Berglez ima svojo stran tudi na face booku
Komentarji
RSS kanal za komentarje tega sporočila.