b1

Hišice iz medenjakovć

Da bi bili medenjaki mehki moramo pekač zaviti v papir za peko, vmes damo nekaj jabolčnih olupkov, po nekaj dneh postane pecivo voljno in dišeče

Recept

Potrebujemo:

500 g medu
2 jajci
500 g sladkorja
300 g margarine
50 g kakava
2 čajni žlički pecilnega praška
3 žlice ruma ali par kapljic arome
1 čajno žličko cimeta
ščepec kardaoma
ščepec nageljnovih žbic
ščepec ingverja
nastrgano limonino in pomarančno lupino

vanilij sladkor

1250 g moke

Segrejemo sladkor in margarino, masa ne sme zavreti, odstranimo z ognja in pustimo, da se nekoliko ohladi (me pod 68 stopinj C)

Polovico moke zmešamo z začimbami, pecilnim praškom in limonino lupino

vse to dobro zmešamo, dodamo rum, med in jajca ter preostalo moko, vse to moramo zelo dobro in dolgo gnetiti, da postane testo čvrsto in elastičnoTesto zavijemo v celofan ali folijo in ga pustio čez noč počivati

Naslednji dan si naredimo kartonsko podlogo (gradbeni načrt) za bodočo hiško iz medenjakov, na delovni mizi razvaljamo testo, izrežemo dele hiše in spečemo naredimo glazuro iz beljakov, sladkorja v prahu in limone in dekoriramo posamezne elemente

Če se pri peki kak element malo deformira ga malo obrežete in zgladite

beljakov led ali glazura
1 beljak
cca 200 g sladkorj v prahu
limonin sok tega dodajte toliko, odvisno od gostote glazure, to stepajte cca 20 minut dokler se ne strdi, pri dekoraciji si pomagajte z zobotrebcemm in tulci z različnimi izhodnimi odprtinami, lahko jih naredimo tudi sami

b2

Pred montažo posamezne dele okrasimo,če so kake neravnosti jih zgladimo ali porežemo

b3

b5

lepimo z glazuro

b6

Polnilo za lepljenje naj bo nekoliko debelejše kot za dekoracijo

b7

b8

b9

Tako sami naredimo vrečko za dekoracijo

1

2

3

4

a5

6

7

 


Želite oddati svoj komentar? Pred oddajo je potrebna prijava. Kliknite na desni strani na PRIJAVA!

RizVN Login