Ta podroben in zelo nazoren postopek dekoracije torte je pripravila naša članica Suzana Berglez, njena predstavitev si lahko pogledate, če kliknete na njeno ime v tem prispevku.

V nadaljevanju bi vam rada na kratko in na preprostem primeru pokazala, kako okrasiti torto.

Same peke mislim da ni potrebno opisovati. Spečete biskvit v želeni obliki in ga nadevate z želeno kremo. Kadar torto v celoti prekrijete s fondantom , jo je potrebno premazat z masleno kremo (maslo in sladkor v prahu) saj se drugače fondant v stiku s smetano ali drugimi kremami začne topiti.

V mojem primeru bom torto v celoti premazala s smetano (smetana + mascarpone).

Najprej si bomo pripravili dekoracijo, ki jo bomo kasneje dali na torto.

Za pripravo dekoracije fondant obarvamo. Sama uporabljam Wiltonve barve v obliki paste, saj so zelo izdatne Pri barvanju uporabljamo rokavice, pomagamo si z zobotrebcem.. Barvo dobro vgnetemo, da dobilo enakomerno obarvano maso. Postopek ponovimo še z drugimi barvami. Fondant vedno ovijemo v folijo, da se ne izsuši.

IMG735

Pri barvanju uporabljamo rokavice, pomagamo si z zobotrebcem

IMG736

IMG737

Barvo dobro vgnetemo, da dobilo enakomerno obarvano maso.

IMG738

Postopek ponovimo še z drugimi barvami. Da se ne izsuši, fondant vedno ovijemo s folijo.

IMG740

Enakomerno razvaljamo in izrežemo trakove iz katerih potem oblikujemo posamezne pentlje.

Da obdržijo obliko, si lahko pomagamo s papirno oporo.Pri valjanju površino posipamo s škrobom, da se ne lepi.

IMG745

Postopek ponovimo še z drugimi barvami

IMG746

 

Tortico bom okrasila še z barvnimi srčki.

IMG749

Dekoracija je pripravljena.

IMG750

Pripravimo si biskvit, ki ga nadevamo s poljubnim nadevom ali kremo.

IMG754

IMG755

Celo torto premažemo s smetano.

IMG757

IMG758

Okrasimo jo s smetano, ki smo jo obarvali z živilskimi barvami.

IMG759

IMG760

Iz fondanta si pripravimo okroglo podlago, na kateri bomo sestavili pentljo, ki smo si jo predhodno pripravili. Fontant razvaljamo in ga izrežemo v obliki kroga.

IMG761

Začnemo zlagati posamezne dele pentlje.

IMG762

Končano pentljo postavimo na sredino torte.

IMG763

Rob torte okrasimo še s srčki, ki smo si jih prej pripravili.

IMG765

 

IMG766

Tekst, fotografije in samo torto je pripravila Suzana Berglez . Sladki greh- Suzana Berglez ima svojo stran tudi na  face booku

 

 

Komentarji   

+4 #3 okrasitevrem 16:18 20-12-2012
Enkratno, to je prava slaščičarska umetnost. :-)
+2 #2 HvalaSuzana 10:09 12-12-2012
Ljuba, res hvala za objavo.
+2 #1 Res dobroLjuba 00:17 12-12-2012
Suzana ti si profi!!!!

Želite oddati svoj komentar? Pred oddajo je potrebna prijava. Kliknite na desni strani na PRIJAVA!

RizVN Login